خلاصه-فهرست مجموعه گفتگوهای فراگفتار
(این فهرست پویاست، یعنی همزمان با اضافه شدن گفتگوهای جدید به روز میشود)
برای آشنایی مختصر با تاریخچه و انگیزهی وجودی گفتگوهای فراگفتار، رجوع کنید به پادکست های صفر دورههای اول و دوم در فهرست زیر.
دورهی دوم
پادکست صفر دورهی دوم فراگفتار: معرفی وبگاه (وب سایت) فراگفتار و راه اندازی دورهی دوم، و معرفی اعضای تیم
(تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹؛ ۲۵ اوت ۲۰۲۰)
۱- مجموعهی اول: گفتگوهای تابوهای زبان فارسی (۴ قسمت) یک پیش درآمد و سه گفتگو با دکتر حسین سامعی در باب تابوها یا محرمات در زبان فارسی- تابو ها چه هستند و به خصوص در چه زمینه هایی در زبان فارسی پدیدار میشوند، چه ارتباطی با فرهنگ و اعتقادات فارسی زبان ها دارند و چگونه میشود رد آنها را در زبان تشخیص داد؟
(تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹؛ ۲۵ اوت ۲۰۲۰)
دورهی اول
پادکست صفر فراگفتار: معرفی پادکستهای فراگفتار (تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸؛ ۱ ژانویه ۲۰۲۰)
۱ – مجموعهی اول- گفتگوهای خط فارسی (۱۱ قسمت): یک پیش درآمد و ده گفتگو با دکتر حسین سامعی در باب خط و به خصوص خط فارسی، پیرامون این سوالها: آیا خط فارسی کاستی هایی دارد و آیا باید آن را از بن عوض کرد، مثلاً با تغییر خط به خط لاتین، مانند ترکیهی اوائل قرن بیستم؟ یا باید آن را تعدیل نمود؟ چرا و چگونه؟ (تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۸؛ ۱ دسامبر ۲۰۱۹)
۲ – مجموعهی دوم- گفتگوهای برنامه ریزی زبان (نام قدیم: واژه سازی) (۶ قسمت): یک پیش درآمد و پنج گفتگو با دکتر حسین سامعی در باب برنامه ریزی زبان در زبان فارسی، پیرامون این سوال ها: با ورود واژگان «بیگانه» به فارسی چه کرده اند و چه باید کرد؟ جلوگیری، معادل سازی، یا آزاد گذاشتن ورود واژهها به شکل اصلی؟ و نقش سه فرهنگستان زبان ایران در این زمینه (تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸؛ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ )
۳- مجموعهی سوم- گفتگوهای پویایی زبان (با نام فرعی: دربارهی غلط ننویسیم ها) (۴ قسمت): یک پیش درآمد و سه گفتگو با دکتر حسین سامعی دربارهی پویایی زبان و پیرامون سوال هایی مانند: آیا نسل جوان با اشتباه های نوشتاری یا گفتاریشان باعث تضعیف زبان فارسی می شوند؟ یا بعضی از مترجمین به همین طریق؟ رابطهی پویایی زبان و تثبیت زبان چیست؟ و آیا کتاب هایی مثل کتاب غلط ننویسیم ابوالحسن نجفی مفیدند یا مضر؟ چه باید کرد وقتی نویسنده یا گویندهای از سیاق متعارف فارسی خارج می شود مثلاً با ابداع ترکیبی کلمه ای یا دستوری که پیشینه ای نداشته. کی چنین تخطیی اشتباه است و کی جزء لاجرم تغییر و پیشرفت زبان؟ (تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۸؛ ۱ ژانویه ۲۰۲۰)
۴- مجموعهی چهارم: گفتگوهای زبان گفتار و زبان نوشتار (سه قسمت): یک پیش درآمد و دو گفتگو با دکتر حسین سامعی در باب رابطهی زبان گفتاری (محاوره) با زبان نوشتاری (کتابی) در زبان های مختلف، بهخصوص در زبان فارسی، و پیرامون این سوال که آیا در فارسی زبان گفتاری با زبان نوشتاری فاصله زیادی دارد، مثلاً در مقایسه با زبان انگلیسی؟ (تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸؛ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰)
۵- مجموعهی پنجم: گفتگوهای توانایی های زبان فارسی (۶ قسمت): یک پیش درآمد و پنج گفتگو با دکتر حسین سامعی در باب توانایی های زبان های مختلف به خصوص زبان فارسی، شامل توضیحات گسترده در باب واژه سازی، و پیرامون این سوال آیا زبان فارسی در مقایسه با زبان های دیگر مثلا زبان های غربی، ناتوان تر است، و به طور کلی توانایی ها و ناتوانایی های زبان فارسی در کجاست؟ (تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸؛ ۱۲ مارس ۲۰۲۰)